ZENIT

Voorkant Zenit

Zenit is een populair-wetenschappelijk maandblad over sterrenkunde, weerkunde, ruimteonderzoek en aanverwante wetenschappen. Het tijdschrift volgt de ontwikkelingen in de professionele wetenschap op de voet. De redactie zit bovenop het nieuws en streeft ernaar om dit voor de lezers in een breder verband te plaatsen. Bovendien schrijven regelmatig wetenschappers uit binnen- en buitenland in Zenit over hun eigen onderzoek.
Zenit is tevens hét blad voor de actieve amateur, met nieuws over waarneembare verschijnselen, waarneemtips, productinformatie, boekbesprekingen, en beschrijvingen van amateurwaarnemingen met foto's en tekeningen. Waar mogelijk wordt verwezen naar actuele informatie op Internet.  

Zenit heeft m.i.v. 2014 een nieuwe uitgever: Stip Media in Alkmaar. Stichting 'De Koepel', die Zenit uitgaf van 1974 tot 2013, heeft haar activiteiten op 1 januari 2014 beëidigd. Zie www.dekoepel.nl voor meer informatie.
Inmiddels heeft de nieuwe uitgever een nieuwe website opgezet: www.zenitmagazine.nl, en is er een nieuw e-mail-adres om de redactie te benaderen: redactie@zenitmagazine.nl.

Zenit krijgt nieuwe hoofdredacteur. Bij de overgang van Zenit naar Stip Media is het financieel helaas niet mogelijk om hoofdredacteur Edwin Mathlener mee te nemen, in tegenstelling tot wat eerder was aangekondigd. Vincent van de Vrede van Stip Media neemt deze functie over.

Twitter logoZenit op Twitter! Volg ons nu op Twitter. Met tweets over sterrenkunde, weerkunde en ruimteonderzoek en natuurlijk over Zenit. @ZenitNL

Kosmic Relief: iedere maand staat er in Zenit een cartoon van Jeannette Bos op basis van (meestal) een kort bericht van Eddy Echternach. Bekijk ze hier terug.


Een jaarabonnement voor 2013 kost 59,50 euro (binnen Nederland). Abonnee's in België betalen 62,00 euro. Abonnee's elders in Europa betalen 81,00 euro. Losse nummers kosten 5,85 euro.

Voor abonnementen, adreswijzigingen, opzeggingen en klachten over de bezorging kunt u terecht bij de abonnementenadministratie bij Stip Media: info@stipmedia.com.

Wilt u zelf schrijven voor Zenit, lees dan eerst onze instructies.

Wilt u adverteren in Zenit, neem dan contact op met de nieuwe uitgever Stip Media: info@zenitmagazine.nl

Deze pagina's zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 januari 2014.