Draai uw scherm voor de beste ervaring.
Turn your screen for the best experience.

Buurthuis Oud Overdie

Sociale kaart

Coornhertkade 106
1813 VZ Alkmaar

Buurthuis Oud Overdie is een kleine maar gezellige ontmoetingsplek voor de mensen uit de wijk en daaromheen. Wij verzorgen activiteiten voor jong en oud en voor elk wat wils, iedereen is welkom.
Zo hebben wij elke ochtend een gratis bakkie koffie klaar staan (of thee). U kunt tijdens het koffie/thee drinken even bijkletsen met de mensen uit de buurt. Wij hebben ook wekelijkse activiteiten waar u aan mee kunt doen. Wilt u toch wat andere activiteiten zien? Dan geven wij u de ruimte om deze in samenspraak met ons te organiseren.

De medewerkers en vrijwilligers van het buurthuis proberen altijd een zo goed mogelijke sfeer te creëren. Zo is het buurthuis ook een veilige omgeving voor de kinderen en jongeren onder ons. Wij hebben voor de kinderen elke woensdag iets leuks te doen zoals: spelletjes, knutselen en in de zomer lekker veel waterpret! Voor de jongeren hebben wij een huiskamer waar ze kunnen gamen en chillen en met elkaar kunnen praten over dingen die hun bezighouden mochten zij hier behoefte aan hebben. Er is bij de huiskamer altijd een medewerker van StraatGeluid aanwezig die een oogje in het zeil houdt, zodat de jongeren op een verantwoordelijke manier met elkaar omgaan en zij een persoon hebben waar zij met vragen terecht kunnen.

Als buurthuis hebben wij uiteraard ook een sociaal – maatschappelijke functie en bieden wij de ruimte voor mensen die hulpbehoevend zijn of die met vragen zitten over bepaalde kwesties. Zo kunt u op dinsdag terecht voor gemeentelijke vragen. Er is op dinsdag tevens een wijkagent aanwezig waar u heen kunt om in vertrouwen vragen te stellen of problemen in de wijk te melden.

Wij zien u graag terug in het buurthuis Oud Overdie en de medewerkers en vrijwilligers zullen u hartelijk verwelkomen. Komt u zeker eens langs om een lekkere bak koffie te proeven!