Draai uw scherm voor de beste ervaring.
Turn your screen for the best experience.

Team Vrijwillig

Sociale kaart

Bergerweg 1
1815 AC Alkmaar

Als Team Vrijwillig zetten we ons elke dag in om het vrijwilligerswerk in ons werkgebied optimaal te ondersteunen, stimuleren, waarderen en te promoten in Alkmaar en Bergen.
Naast het werven en bemiddelen van vrijwilligers voor individuele hulpvragen, werken wij voor vrijwilligersorganisaties in alle sectoren. Wij zoeken en bemiddelen, bieden ondersteuning en advisering aan vrijwilligersorganisaties en ontwikkelen activiteiten op het terrein van scholing en opleiding.

We spelen in op behoeften van organisaties, denk aan hulp bij werving van vrijwilligers, zichtbaarheid van de organisatie, maar ook ondersteuning op het gebied van beleid of ondernemen.

Team Vrijwillig is het kenniscentrum op het gebied van vrijwilligers(werk), waarbij wij organisaties en vrijwilligers voorzien van up to date informatie. Denk aan wet- en regelgeving, vrijwilligersbeleid, rechten en plichten en activiteiten.

Tot slot zorgt Team Vrijwillig voor het verbinden van organisaties ter bevordering van samenwerking, efficiëntie en kennisdeling. Dat doen wij door het organiseren van bijeenkomsten, cursussen en trainingen.